Lekka i orzeźwiająca przekąska na upalne dni. Jeszcze się zdarzają, więc korzystajmy :)
Składniki:
(na 2 osoby)
1 główka sałaty
1 czerwony grejpfrut
1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
100 g żółtego sera w kawałku
oliwa
sól, pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Tuńczyka wykładam na sitko, by go odsączyć z zalewy.
Liście sałaty myję, osuszam, dzielę na niewielkie kawałki.
Grejpfruta dzielę na cząstki, obieram z białych osłonek, dzielę miąższ - jedna cząstka na 3 kawałki.
Ser trę na tarce o grubych oczkach na długie wiórki.
Na talerzach układam sałatę, na to niewielkie kawałki tuńczyka, następnie kawałki grejpfruta i dekoruję serowymi wiórkami. Całość lekko solę, polewam łyżką oliwy.
piątek, 13 listopada 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz