Prosta i smaczna potrawa, którą można podać solo, wtedy będzie pożywnym posiłkiem, albo np. z sałatką grecką, i wówczas zamieni się w eleganckie i treściwe danie obiadowe.
Składniki:
(na 6 osób)
1 kg małych ziemniaków
pęczek pietruszki
1 łyżeczka musztardy
4 łyżki oleju
1 łyżka octu balsamicznego
1 łyżka białego wina wytrawnego
1 niewielka biała cebulka
Sposób przygotowania:
Ziemniaki ugotować w mundurkach. Kiedy lekko wystygną, obrać, przekroić na pół, włożyć do salaterki.
Pietruszkę posiekać drobno. Cebulkę pokroić w cienkie krążki, dorzucić do ziemniaków.
Musztardę, ocet, olej i wino dokładnie wymieszać, polać ziemniaki, wymieszać razem.
Lekko podgrzać przed podaniem.
piątek, 13 listopada 2009
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz