Kochani Czytelnicy, ogłaszamy dawno obiecywany konkurs: mamy dla Was tacę z 5 talerzykami do taco w meksykańskiej stylistyce firmy Sagaform. Porządna, bardzo ładna ceramika.
Nagrodę ufundował sklep Myin.pl, w którym kupicie piękne, awangardowe i niecodziennie przedmioty do domu.
Co trzeba zrobić, żeby wziąć udział w konkursie? W komentarzu do tej notki proszę dokończyć zdanie: „Kuchnia meksykańska kojarzy mi się z …”
Zapraszamy także do przejrzenia naszych przepisów na dania z meksykańskim rodowodem.
Kwestie formalne:
1. konkurs zakończy się w środę 7 września o północy;
2. komentarze prosimy podpisywać imieniem lub nickiem i koniecznie zostawiać adres mailowy, żeby można było szybko skontaktować się z laureatem;
3. zwycięzcę wyłonimy na drodze losowania przy użyciu automatu losującego typu http://www.random.org/integers - ponumerujemy Wasze posty wg kolejności ich wpisywania, a nasz automat wskaże szczęśliwy numer;
4. imię (nick) laureata ogłosimy w czwartek.
Życzymy powodzenia! :-)
sobota, 3 września 2011
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
z Tequilą :)
OdpowiedzUsuńze słońcem, suto zastawionym stołem pełnym burito, taco i nacho...a w tle słychać serenady mariachi.
OdpowiedzUsuńz kolorami. Żółtym i czerwonym:)
OdpowiedzUsuńz ogniem i namiętnością ... i z burrito naturalnie:)
OdpowiedzUsuńz chili, słońcem i smacznymi potrawami :]
OdpowiedzUsuńZ mieszanką różnych smaków które można bez obaw łaczyć. Z przyemnościa jedzenia i bogactwem smaków:))
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
paulina
linka132@wp.pl
z wyrazistym smakiem :)
OdpowiedzUsuńmonami00@op.pl
z jalapenos, guacamole, desperados ;P
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska kojarzy mi się z kolorami, różnorodnością i życiem. Każda potrawa jest kolorowa, ma wyrazisty smak, jest trudna do skopiowania przez mnogość przypraw. Dzięki tej mnogości każdy może bez problemu stworzyć swoje unikalne danie.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
książkoholiczka
ksiazkoholiczkaodkuchni.blogspot.com
bereza.katarzyna@gmail.com
Słońce, ogień, wybuchowa mieszanka kolorów
OdpowiedzUsuńi-graszka@gazeta.pl
z czerwoną fasolką i papryką, z chilli con carne, tortillą i nachos :))
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska dla mnie to przede wszystkim wszelakie smakołyki bazujące na tortilli. Do tego ostre dipy.
OdpowiedzUsuńz bardzo zdecydowanymi smakami. W tej kuchni nie ma miejsca na mdłe potrawy :) Wszystko jest bardzo wyraziste i pyszne :)
OdpowiedzUsuńshinju1@wp.pl
Kuchnia meksykańska kojarzy mi się z papryką chili./ Ania
OdpowiedzUsuńanita159@o2.pl
kuchnia meksykańska kojarzy mi się z corocznymi wakacjami u siostry w Stanach, która robi wspaniałe taco, i które najbardziej smakuje mi zrobione właśnie przez nią, ze śmietaną w chrupiących 'muszelkach' - pozdrawiam,Ola.
OdpowiedzUsuńola22@o2.pl
Kurczak mole rojo i kukurydza:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, Aneta
astyczkiewicz@o2.pl
z kolorami, doprawionymi potrawami i radosnymi ludźmi :)
OdpowiedzUsuńchantel111@gmail.com
Kuchnia mekskańska kojarzy mi się z moimi teściami, którzy w Meksyku byli i teraz czesto nam ją fundują na rodzinnych spotkaniach :)
OdpowiedzUsuńczeszczak@interia.pl
kuchnia meksykańska to kolorowe wesołe potrawy tworzone z fantazją przez puszystą sympatyczną sinioritę przy rytmach granych przez przystojnego meksykanina :-)
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska to przede wszystkim dla mnie tortila i papryczka chili!!
OdpowiedzUsuńdankowska.ewa@gmail.com
... z kukurydzą, chilli i pomidorami; z ogniem w ustach i iskrami w oczach; z gorącą muzyką i chłodną margheritą
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska kojarzy mi się z chrupiącymi nachos, ostrą pomidorową salsą oraz pyszną zapiekaną z serem tortillą wypełnioną mięskiem mielonym i czerwoną fasolą :-) no i duuuużą dawką chilli :-) Mniam!
OdpowiedzUsuńKasia
kabkakb@gmail.com
Kuchnia meksykańska kojarzy mi się z ostrymi daniami :)
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska kojarzy mi się z kolorowymi, ostrymi i pełnymi aromatu daniami.
OdpowiedzUsuńkasia0306@gmail.com
Kuchnia meksykańska kojarzy mi się ze słońcem i zabawą.
OdpowiedzUsuńAsia
neraidy@wp.pl
Kuchnia meksykańska kojarzy mi się z moim ukochanym awokado - tortilla z kurczakiem i awokado, guacamole... :)
OdpowiedzUsuńZielonaZiuta
trzynascie-kotow@o2.pl
guacamole, nachosy i fasola czerwona:)
OdpowiedzUsuńAdam
adamgorski1979@o2.pl
czerwoną fasolą ;-)
OdpowiedzUsuńjustynagrzy@wp.pl
z Chili con carne robione przez mojego tate. Pierunsko ostre, przepyszne :-)
OdpowiedzUsuńAniaR
13.08.2011r@gmail.com
...z Harrym Potterem, bo on również chętnie sięgał po kolorowe fasolki. Tylko w jego przypadku były to Fasolki wszystkich smaków Bertiego Botta :)
OdpowiedzUsuńmejl:
zarabiampasywnieMAŁPAgmail.com
z papryka chili - rozgrzewającą jak tamtejsze słońce,
OdpowiedzUsuńz kakao - niezastąpionym gorącym napojem
z gacamole - niepowtarzalny mix awocado i czosnku
z dojrzewającymi na słońcu pomidorami
B.
b_banert@o2.pl
...indiańskim duchem zajadającym się złotem w postaci kukurydzy, skarbami ziemi takimi jak pomidory, fasola, awokado, chili i kakao, popijającym wszystko legendarnym winem pulque lub tequilą. Fuzja smaków, zapachów i kolorów, którą pokochał cały świat...:)
OdpowiedzUsuńanna.karankiewicz@gmail.com
z pikantnymi przyprawami i kolorem czerwonym:-)
OdpowiedzUsuńKasia
spkate@wp.pl
Awi pisze...
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska kojarzy mi się z Rajem dla podniebienia:)
Agnieszka
awi4@gazeta.pl
Kojarzy mi się z przyjaciółmi zgromadzonymi przy stole i bawiącymi się wyśmienicie. No i z pyszną kuchnią - pełną czerwonej fasoli, kukurydzy, papryki i pomidorów. Z całą paletą wyrazistych przypraw. I ze słońcem :)
OdpowiedzUsuńKuchnia meksykańska kojarzy mi się z...
OdpowiedzUsuńsosem czekoladowym i musem z czarnej fasoli.
s_am@interia.pl
poczuciem rozgrzania od środka, niezależnie od potrawy
OdpowiedzUsuńi pyszną czekoladą do picia :D
z guacamole i tequilą, mąż by pewnie powiedziała, że z tortillą, niezależnie od dania, kojarzy mi się z pysznościami.
OdpowiedzUsuńinfo@powiemtak.pl