Zielona i pyszna!
Tylko ten majonez psuje cały efekt dietetyczny ;)
A poza tym jest lato (chociaż ostatnie dni były deszczowe) i kompletnie nie mam czasu na gotowanie. Zresztą po co komu gotowanie, skoro jest sezon na truskawki?
Anka
PS Muszę się z Wami podzielić pewną niezwykle miłą wiadomością: otóż
moje ciasteczka zajęły trzecie miejsce w konkursie kulinarnym organizowanym przez firmę
Electrolux i wygrałam kolejny blender! :) Jupi!
Składniki:
- 1 nieduży ugotowany brokuł
- 3 jajka na twardo
- koperek, szczypiorek, natka pietruszki
- sól, pieprz
- majonez
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki miksuję na pastę. Proporcje dobieram na
oko, bo i tak zawsze wyjdzie.
Opcje: majonez najlepiej tu pasuje, ale można go zmieszać ze
śmietaną lub nawet zrobić tylko na śmietanie. Teoretycznie można nawet z
jogurtem naturalnym, ale nie próbowałam.
Nieźle pasowałby też dodatek sera pleśniowego. Jeszcze jedno jajko nie zaszkodzi, jeśli ktoś ma ochotę na typowo jajeczną pastę. A kanapki
można posypać orzechami.
Odrobina majonezu jeszcze nikomu nie zaszkodziła ;) gratuluję wygranej! :)
OdpowiedzUsuńoch dawno mnie nie było na Chochelkach ! Gratuluję wygranej ;-) ja z kolei unicestwiłam następny buuuu ta pasta jest intrygująca ;-)
OdpowiedzUsuńA cóż tu tak pusto? Gdzie się podziały Chochelki?
OdpowiedzUsuńŻyją, ale coś słabo im wychodzi wstawianie przepisów :)
Usuń