Najlepsze pomysły przychodzą niespodziewanie. Oto stałam w kuchni nad truskawkami, z których miałam zrobić koktajl na kefirze i nad arbuzem, którego wyjęłam z lodówki, żeby zaserwować rodzinie. A gdyby tak zmiksować arbuza z truskawkami, bez kefiru?... Po chwili delektowałam się orzeźwiającym, naturalnie słodkim napojem. Serdecznie polecam!
Chuda
Oczywiście proporcje są absolutnie dowolne, ale u mnie było jakoś tak:
Składniki:
- 1 szklanka dojrzałych truskawek
- 1 szklanka kawałków arbuza
Sposób przygotowania:
Truskawki myję i obieram z szypułek, z arbuza wyjmuję pestki.
Miksuję na wysokich obrotach, popijam na świeżo.
Zapraszam do wspólnej zabawy z Liebster Blog Award, na stronie znajdziesz nominację dla Twojego bloga
OdpowiedzUsuńczekoladaconchili.blogspot.com
Chuda, brzmi to, excuse my French, orgazmicznie. Jutro robię, dziś wyszły truskawki i arbuz ;)
OdpowiedzUsuńStrasznie mdły, ale dodaliśmy cukru i się wypił. Pozostaję jednak przy koktajlach. Jest pysznie :)
OdpowiedzUsuń